Soforal

Contact

e-mail:
Wim van Heeswijk
telephone:
+220 7588387

Lodge and Cultural Centre Berending - The Gambia


Team

Wim van Heeswijk
heeft een achtergrond als beeldend kunstenaar. In 2008 emigreerde hij naar Gambia voor het project SOFORAL. Wim is eigenaar en manager, onderhoudt contacten met reizigers en begeleidt rondreizen van enkele groepen. Daarnaast is hij zo vaak mogelijk in zijn atelier te vinden om beelden te maken.

Lamin Sanneh ('Culture')
sloot bij ons aan vanuit Coubalan in de Casamance om de accommodatie te bouwen. In de eerste plaats is Lamin echter artiest: hij leidt de drum- en dansgroep van de lodge en verzorgt djembe- en danslessen aan gasten van SOFORAL.

Lamin Badjie ('Rasta')
is de 'handy man' in het team voor onderhoud en reparaties. Daarnaast verzorgt hij de moestuin. En hij is de barman van Soforal's Blue bar. Rasta bruist van de creativiteit: hij decoreert de muren en plantsoenen en drumt mee in groep Soforal.

Kaddy Sanyang
is de kok van Soforal Lodge. Op woensdagen verzorgt Kaddy ook de was en houdt het huis van Wim schoon.

Yahya Gibba
is de tuinman van SOFORAL. Naast het bewateren van alle planten zorgt hij dat de bush wordt onderhouden.

Adama Sanneh
is aangetrokken als tweede tuinman voor de lodge. Samen met Yahya geeft hij de ruim 1.000 planten water en houdt het onkruid weg.

Dawda Badjie
is de jongste bediende van ons team. Hij zorgt voor koffie-, thee- en douche water, houdt de leefomgeving op orde en helpt waar nodig in de tuin.

Lamin Demba
doet dagelijks op de fiets onze boodschappen in Gunjur. Hij weet zijn weg naar de juiste groenten en vis feilloos te vinden. Daarnaast is hij een vaste entertainer bij de ambiances.