Soforal
Soforal Soforal

Contact

e-mail:
Wim van Heeswijk
telephone:
+220 7588387

Lodge and Cultural Centre Berending - The Gambia

Keramiek stoken op Afrikaanse wijze

15 dagen beelden maken onder leiding van een ervaren docente.

7 - 21 januari 2022


In Gambia geeft de natuur westerlingen nieuwe inspiratie met onbekende materialen. Tijdens de cursus 'Keramiek stoken op Afrikaanse wijze' leert beeldend kunstenaar Thea van Vliet je kijken en combineren en je fantasie uit te drukken in vorm. Je vertoeft twee weken in een andere cultuur en laat je inspireren door de Gambiaanse bevolking en hun technieken.

We werken met de materialen die voorhanden zijn. Zo starten we de week met het zelf klei halen uit de rivier, waar we mee aan het werk gaan. Tijdens het droogproces bouwen we gezamenlijk 1 of meerdere ovens waarin we ons werk stoken met hardhout.
Naast het werken met klei is er de mogelijkheid om hardhout te bewerken, sculpturen te maken door met palmbladeren te vlechten of beelden te maken in de zandblokken waarmee men huizen bouwt. Waar mogelijk werken we samen met Afrikaanse vaklieden. De docente sluit zoveel mogelijk aan bij ieders ervaring en aspiratie. Het resultaat kan worden meegenomen naar Nederland, mits niet al te groot.

Vanuit de rust van de lodge is het heerlijk om de mensen uit het dorp Berending te leren kennen. Tijdens de reis maken we in enkele excursies en het bijwonen van optredens natuurlijk ook kennis met de Gambiaanse kunst en cultuur.

SOFORAL biedt je deze begeleide reis aan op basis van volpension. Ver weg van het massa toerisme verblijven we op drie lokaties in het Zuidwesten van Gambia. Ze zijn op Afrikaanse leest geschoeid, eenvoudig en hygiënisch. We reizen in een Afrikaanse bus en staan zoveel mogelijk in direct contact met de natuur en de lokale bevolking. Mede om die reden beperken we het reisgezelschap tot maximaal 10 deelnemers.
Reisdata 7 - 21 januari 2021

Reisgezelschap Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers

(Bij minder dan 6 deelnemers bieden wij je desgewenst een alternatief aan.)

Docenten Thea van Vliet / www.theavanvliet.nl
Reisbegeleiding Reis coödinatie Wim van Heeswijk
Afrikaanse gids
Prijs € 1.295 voor de reis met lessen op basis van volpension
€ 550 voor het vliegticket

(indicatief; zelf te boeken via Travelpoort Gambia bij Corendon Vliegvakanties of bij Arkefly)

Totaalprijs € 1.845

Informatie en aanmelding:
Ben je geinteresseerd? Vraag vrijblijvend naar het gedetailleerde programma. Schematisch vind je daarin per dag het reisschema terug en welke activiteiten we onderweg ondernemen. We sturen het graag aan je toe. Als je wilt deelnemen aan de reis, ontvang je van ons een inschrijvingsformulier. Als dat ingevuld bij ons terug is en ook een aanbetaling op de reissom is voldaan, ben je verzekerd van een plaats in het reisgezelschap.
e-mail:  Wim van Heeswijk