Soforal
Soforal Soforal

Contact

e-mail:
Wim van Heeswijk
telephone:
+220 7588387

Lodge and Cultural Centre Berending - The Gambia

Afrikaanse bijen in Gambia

15 daagse culturele bijenreis onder leiding van professionele imkers

februari 2023

november 2023

Gambia en Senegal zijn niet de eerste landen waar je aan denkt als je denkt aan imkeren. Het staat bekend als een relaxte winter-zonbestemming en zijn rijke natuur als habitat voor vogels en insecten. Gambia is het kleinste van alle Afrikaanse landen en is zo helemaal 'Afrika'. Tegelijk is het zeer toegankelijk voor Europeanen dankzij zijn vriendelijke bewoners.

Gambia en Senegal zijn natuurparadijzen en er worden veel bijen gehouden. Veel is voor Nederlandse imkers echter nieuw. Andere bijen, andere kasten, andere vegetatie, andere tradities en andere honing. Maar we ontmoeten er dezelfde passie. Tijdens deze reis gaan we in een kleine groep van max. 10 personen het land verkennen. We gaan de natuur in en overnachten in natuurlijke lodges. We bezoeken diverse lokale imkers en imkerorganisaties, mogen meehelpen om nieuwe projecten op te starten, geven bijenles op een school en zijn partner bij een imkerconferentie.

De reis is gericht op mensen die iets hebben met de afrikaanse natuur, met bijen, dansen en zingen en lokale mensen te ontmoeten. Er is ruimte voor ontspanning en tijd om alleen aan de Atlantische Oceaan te liggen. De reisorganisatie is een samenwerking tussen Stichting Imkerij Stad en Streek en Wim van Heeswijk van Soforal Lodge. Wim woont permanent in Gambia en kent er de weg.
Reisdata februari 2023
november 2023

(onder voorbehoud van beschikbaarheid vliegtickets)

Reisgezelschap Minimaal 6 en maximaal 10 deelnemers

(Bij minder dan 6 aanmeldingen bieden wij je desgewenst een passend alternatief aan.)

Docenten Thomas / www.imkerijstadenstreek.nl
Reisbegeleiding Rondreis coördinatie Wim van Heeswijk
Reisleider Thomas Freitag
Afrikaanse gids Kebba Touray
Prijs € 1.490 voor de rondreis op basis van volpension

Informatie en aanmelding:

Alle genoemde prijzen zijn exclusief vliegticket (indicatief € 650).

Ben je geinteresseerd? Vraag vrijblijvend naar het gedetailleerde programma. Schematisch vind je daarin per dag het reisschema terug en welke activiteiten we onderweg ondernemen. We sturen het graag aan je toe. Als je wilt deelnemen aan de reis, ontvang je van ons een inschrijvingsformulier. Als dat ingevuld bij ons terug is en ook een aanbetaling op de reissom is voldaan, ben je verzekerd van een plaats in het reisgezelschap.
e-mail:  Wim van Heeswijk